Invitation “Binnen de lijnen”, exploring public space through participatory media art, Oct. 1 2014 13:00, Den Haag

[this announcement is in Dutch only, sorry..]

The Mobile City participeert in het project Publieke Ruimte – Publieke Zaak van Trancity en partners. Als onderdeel van dit project hebben wij LUSTlab gevraagd om een interventie te ontwerpen die het gebruik van publieke ruimte in de Haagse Schilderswijk zichtbaar en daarmee bespreekbaar maakt. Op 1 oktober 2014 om 13:00 vindt het project plaats op het Oranjeplein in Den Haag. Hieronder de uitnodiging:

Binnen de lijnen

Binnen de lijnen

Uitnodiging: Binnen de Lijnen – een publieke levende kaart op het Haagse Oranjeplein

plaats: noordkant van het Oranjeplein in Den Haag

tijd: 1 oktober 2014 vanaf 13:00.

 

Ruimtelijke patronen visualiseren

In de Haagse Schilderswijk wonen veel verschillende mensen die elk op hun eigen manier gebruik maken van de publieke ruimte. Jammer genoeg blijft dit meestal onzichtbaar. Maar met digitale technologie kunnen we dit soort onzichtbare ruimtelijke patronen zichtbaar en bespreekbaar maken. Het vormt de aanleiding voor een discussie over de vraag hoe mensen in de buurt samenleven. Van wie is die ruimte? Hoe leven bewoners van de Schilderswijk met elkaar samen maar ook langs elkaar heen? En welke groepen zijn er eigenlijk?

Samen werken aan een publiek kunstwerk

Op woensdag 1 oktober 2014 maken de ontwerpers van LUSTlab dat zichtbaar. Samen met buurtbewoners, jong en oud, maken zij een publiek kunstwerk op het Oranjeplein met behulp van stoepkrijt en een tekenrobot. Dit kunstwerk vormt een levensgrote kaart van de bewegingspatronen van buurtbewoners. Ook is het aanleiding voor een discussie over de vraag hoe mensen in de buurt samenleven.

Doe mee! Krijt en praat mee aan een publiek kunstwerk op het Oranjeplein. kom op 1 oktober vanaf 13.00 uur naar de strook asfalt aan de noordkant van het Oranjeplein en leer het plein op een nieuwe manier kennen.

“Binnen de lijnen” is een project van LUSTlab i.s.m. The Mobile City en Trancity in het kader van ‘Publieke Ruimte – Publieke Zaak‘.

 

admin

The Mobile City website is maintained by Martijn de Waal and Michiel de Lange.